fbpx

Contact

Summery Cosmedical Group

Elke werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur
Tel. 074 278 3500
E-mail: info@summery.nl

Experience Center: Bokdamsweg 1, Bornerbroek

Bekijk alle contactgegevens

Informatie omtrent regeling voor ondernemingen en zzp’ers

De impact van het coronavirus op banen en de economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig nog niet voorbij. De overheid heeft diverse compensatiemaatregelen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grote organisaties verlengd om hen ondersteuning te bieden in deze mogelijk financieel zware tijd. Het kabinet heeft diverse steunmaatregelen, welke in 2020 in het leven zijn geroepen verlengd. Het doel van deze maatregelen is om, naast de gezondheid, ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grote organisaties op te vangen. Ondanks dat helaas een groot deel van de saloneigenaren naast de maatregelen grijpen, is het wellicht goed om te kijken of jij, als saloneigenaar, in aanmerking komt voor de maatregelen.

Hierbij zetten we de huidige coronaregelingen voor ondernemers voor je op een rijtje.  

1. TIJDELIJKE NOODMAATREGEL OVERBRUGGING VOOR WERKGELEGENHEID (NOW)

De regeling is alleen van toepassing wanneer jij personeel in dienst hebt. Deze regeling is namelijk een tegemoetkoming in de salariskosten, om het behoud van personeel te kunnen waarborgen. 

Het is niet meer mogelijk om de NOW3.2 aan te vragen. Vanaf 6 mei (t/m 30 juni 2021) is het mogelijk om NOW3.3. aan te vragen. Voor NOW3.3. gelden dezelfde voorwaarden als voor NOW3.1 en 3.2.

TIP

Een tip om aan jouw personeelsleden te vertellen:
De regeling NOW staat los van de reguliere ww-uitkering en oefent daar dan ook geen enkele invloed op uit. De regeling houdt in dat het salaris van de medewerker 100% wordt doorbetaald door jou als werkgever en jij vanuit het UWV een vergoeding ontvangt om dit te kunnen bekostigen. Dus ook medewerkers die in een situatie van werkloosheid geen recht zouden hebben op een ww-uiterking, komen dus in aanmerking voor de NOW regeling.

2. TIJDELIJKE OVERBRUGGINSREGELING ZELFSTANDIG ONDERNEMERS (TOZO)

De Tijdelijke overbrugginsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van maatregelen om ondernemers te steunen en bedoeld voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers.

Vanaf 1 april 2021 kun je Tozo 4 aanvragen bij de woongemeente.  Deze Tozo kan worden toegerekend t/m juni 2021. Vanaf mei kan dit ook met (beperkte) terugwerkende kracht: dan kan de Tozo worden aangevraagd vanaf de maand voorafgaand aan de aanvraagdatum (stel je vraagt deze op 15 mei aan, dan kan je de regeling ingaan vanaf 1 april).

3. BIJZONDER UITSTEL VAN BELASTINGBETALING

Als getroffen ondernemer met betalingsproblemen als gevolg van Corona, kan je bijzonder uitstel van belastingbetaling aanvragen. Tot en met 30 juni 2021 is het mogelijk om bijzonder belastinguitstel aan te vragen.
Vanaf 1 oktober 2021 begint het aflossen van de ‘belastingschuld’ via een betalingsregeling verspreid over 36 maanden.

4. Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten subsidie is voor mkb-ondernemers en zzp’ers die meer dan 30% omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. De overheid verleent deze subsidie tot en met Q2 2021. 

Bronvermelding

De informatie die wij op deze website publiceren hebben wij verzameld en samengevat in de belangrijkste punten voor jullie salon- of instituut met behulp van onderstaande bronnen.

  • Rijksoverheid: rijksoverheid.nl
  • Belastingdienst