fbpx

Contact

Summery Cosmedical Group

Elke werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur
Tel. 074 278 3500
E-mail: info@summery.nl

Experience Center: Bokdamsweg 1, Bornerbroek

Bekijk alle contactgegevens

Head of Marketing

KORTE INLEIDING

Summery Cosmedical Group is producent, groothandel en dienstverlener in de wereld van cosmetica op de professionele markt. Als Head of Marketing ben je eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van strategieën om het schitterende portfolio te laten groeien en de merkpositie te versterken. Jij bent de spil tussen productontwikkeling, marketing, academy en sales en haalt energie uit het identificeren van knelpunten, het bedenken van oplossingen en het implementeren ervan op merk- en strategieniveau. Herken jij je hierin? Lees dan snel meer over deze vacature!

De 6 Highlights van het Summery DNA

Summery Cosmedical Group is een 100% Nederlands familiebedrijf waar collega’s werken met het Summery DNA!

Embrace

Wij omarmen authenticiteit.

Do

Wij gaan op ons doel af

Lead

Wij voelen ons verantwoordelijk.

LOVE

Wij groeien door anderen te laten groeien.

CREATE

Wij creëren verrassende en onuitwisbare ervaringen.

Passion

Passie en plezier is verstrengeld in ons werk.

Wat je gaat doen:

Als Head of Marketing ben je eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van strategieën om het schitterende portfolio te laten groeien en de merkpositie te versterken.

Je stimuleert innovatie, zet in op marktuitbreiding, vergroot de klantloyaliteit en voert een sterk beleid
omtrent productcyclus- en portfoliobeheer. Door middel van jouw scherpe marktanalyses worden trends en behoeftes vroeg geidentificeert en neem je weloverwogen beslissingen op basis van betrouwbare inzichten. Als commerciële marketeer weet je ook wat er nodig is om de omzet- en margedoelstellingen van de B2B & B2C webshops te realiseren en zorg je voor een maximale ROI uit je marketing budgetten.

Jij bent de spil tussen productontwikkeling, (online) marketing, academy en sales. Haalt energie uit het identificeren van knelpunten, het bedenken van oplossingen en het implementeren ervan op merk- en strategieniveau. Je bent in staat makkelijk te schakelen tussen commerciële en operationele uitdagingen.

Met jouw ervaring weet je welke inspanningen er nodig zijn om de merken goed te vertegenwoordigen bij vakbladen, externe bureaus, leveranciers, evenementen en industrie-gerelateerde gelegenheden. Door middel van een doelgericht PR- en communicatiebeleid weet je de merkwaarden en boodschap effectief naar buiten te brengen en zorg je voor een consistente off- & online aanwezigheid.

Als gedreven leidinggevende ben je een inspirerende people manager en stuur je enthousiast drie belangrijke teams aan: Team Strategie, Team Art & Design en het Team Online. Jouw totale span of control omvat 15 toegewijde professionals, waarbij je ondersteund wordt door drie teamcoördinatoren.

Voor deze rol zoeken wij een echte bouwer. Het team heeft een leider nodig die duidelijke doelen kan stellen voor optimale prestaties kan zorgen. Iemand die rust en balans kan brengen en mensen kan ontwikkelen. Je zal kritisch kijken naar de huidige workflows, zoeken naar mogelijkheden om te optimaliseren en efficiënter te werken en kosten te besparen.

Bovendien maak je deel uit van het vierkoppige managementteam (MT) bestaande uit een Sales Manager, Supply Chain manager en HR, Finance & IT Manager. Samen met de andere leden van het MT draag je bij aan de ontwikkeling, verbetering en innovatie van de organisatie. Je bent mede-architect van verandering, maar gelooft dat groei ontstaat door samen te bouwen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Directie.

Last but not least kun je soepel omgaan met de uitdagingen die een groeiend bedrijf met zich meebrengt en een positieve bijdrage kan leveren.

Functie eisen:

 • Afgeronde HBO of WO opleiding;

 • Leidinggevende ervaring (teams van 10-20 FTE);

 • Affiniteit met beauty en cosmetica is een pré;

 • Zelfverzekerde, empathische, enthousiaste en betrokken peoplemanager;

 • Een natuurlijke leider met uitstekende communicatieve vaardigheden;

 • In staat teams uit te bouwen, persoonlijke ontwikkeling, inspirator, resultaat gedreven;

 • Expertise in merk- & marktstrategieën, (online) marketing, productontwikkeling en/of portfoliobeheer, business improvement;

 • Sterk in stakeholder management, commercieel gedreven en in staat om strategische beslissingen te nemen op basis van marktanalyses;

 • Ondernemend van geest en flexibel (dit is geen corporate organisatie, we zoeken een bouwer);

 • Aantoonbaar trackrecord van resultaten op het gebied van aangestuurde transities, verbeterprojecten, merkontwikkeling en omzetgroei via B2B en B2C.

Wat bieden wij jou?

 • Goed salaris en secundaire voorwaarden (o.a. pensioenregeling

 • Leaseauto, laptop en telefoon;

 • Een zeer uitdagende Managementpositie (Lid MT) bij het leukste Beautybedrijf van Nederland;

 • De kans om te pionieren op jouw manier en een sterke afdeling neer te zetten;

 • Veel ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling;

 • Een prettige werksfeer en cultuur;

 • Mooie kortingen op hoogwaardige beauty producten!

Heb jij onze bedrijfsfilm al gezien? Werken bij Summery, dat wil je!

Zoeken wij jou?

Zoeken wij jou?! Dan zien we graag je reactie tegemoet. Wie weet werk jij straks bij het leukste beautybedrijf van Nederland!

Sollicitaties die niet alle gevraagde informatie, cv en motivatiebrief, bevatten worden niet in behandeling genomen.

Wat je van ons mag verwachten

Ben jij op zoek naar een organisatie met een echte familiecultuur?

Wil jij je ontwikkelen binnen een jong en ambitieus bedrijf?

Droom jij van een werkplek op een magisch stukje landschap?

Ben jij wel in voor een feestje met 50 gepassioneerde collega's?

Wil jij elke dag werken in een hecht team?

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière?

Misschien proosten wij binnenkort op jouw droombaan bij ons bedrijf en het toevoegen van een fantastische nieuwe collega in ons hechte team.