fbpx

Contact

Summery Cosmedical Group

Elke werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur
Tel. 074 278 3500
E-mail: info@summery.nl

Experience Center: Bokdamsweg 1, Bornerbroek

Bekijk alle contactgegevens

Het laatste nieuws over het coronavirus

Premier Rutte heeft 14 december 2020 een algehele lockdown aangekondigd. In de persconferentie persconferentie van dinsdag 20 april zijn een aantal versoepelingen aangekondigd vanaf woensdag 28 april.  

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal te controleren, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare personen in de samenleving te beschermen. Het naleven van de basismaatregelen zijn cruciaal om het virus onder controle te houden. Het kabinet ziet de mogelijkheid om voorzichtig een aantal versoepelingen door te voeren met ingang van woensdag 28 april. Vanaf die datum is het toegestaan om maximaal 2 bezoekers per dag thuis te ontvangen,  exclusief kinderen. Ten allen tijde moet 1,5 meter afstand worden gehouden tot personen die niet tot het eigen huishouden behoren. Het dringende advies luidt: blijf zoveel mogelijk thuis. De avondklok loopt af op woensdag 28 april om 4.30 uur, dit betekent dat het vanaf dan weer is toegestaan om je tussen 22.00 en 4.30 uur buitenshuis te begeven.   

Gelukkig mochten de schoonheidsspecialisten vanaf 3 maart de deuren van de salon weer openen. Helaas was het, tijdens de periode dat de schoonheidsspecialisten gesloten waren, een feit dat zo’n 90% van de ondernemers in onze branche geen aanspraak kon maken op de steunmaatregelen. Ben jij benieuwd hoe de steunmaatregelen van de overheid eruit zien? Via onderstaande link vind je de maatregelen op een rijtje:

Blijf thuis en laat je testen bij klachten · houd 1,5 meter afstand van anderen · vermijd drukte · regelmatig handenwassen · hoesten en niezen in de elleboog

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes.
  • De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om verspreiding te beperken.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.

wat kun je doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Handen wassen

Was je handen regelmatig met water en zeep. Houd ongeveer 40 - 60 seconde aan bij het wassen.

Houd 1,5 meter afstand

Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.

Nies en hoest in je elleboog

Nies of hoest in de binnenkant van je elleboog of gebruik een papieren zakdoekje die je weg kunt gooien.

Blijf thuis

Probeer zoveel mogelijk thuis/binnen te blijven. Als je ziek bent volg dan alle RIVM richtlijnen hierover.

Het laatste nieuws vanuit de branche

Update hygiëneprotocol

Het werken met het ANBOS COVID-19 hygiëneprotocol (versie 1.7) voor schoonheidsspecialisten is een belangrijk onderdeel van de voorwaarden om open te blijven. Via onderstaande link kan je dit protocol inzien en downloaden:

Het hygiëneprotocol voor Schoonheidsspecialisten is door ANBOS samengesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM, aangevuld met de gegevens uit Hygiëne, arbeidsomstandigheden en Milieu (HAM) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg. Het hygiëneprotocol is een verplicht protocol en dient te worden opgevolgd door alle schoonheidsspecialisten.

Bron: anbos.nl